Nu op voorraad: Acer Chromebook

Deze mooie zwarte Chromebook heeft een groot 15,6 inch scherm met een extra hoge resolutie, namelijk 1920 x 1080 pixels, dus Full HD (de standaard resolutie is 1366 x 768 pixels). Dit zorgt voor een super scherp beeld waarop ook meer te zien is (van een webpagina bijvoorbeeld). De processor is een zogenaamde Quad-core, wat wil zeggen dat de processor feitelijk uit 4 processoren bestaat die zijn samengevoegd tot één processor. Iedere processor kan afzonderlijk een taak uitvoeren waardoor er dus meer tegelijkertijd gedaan kan worden. Er zijn Chromebooks met slechts 2 GB werkgeheugen maar dit Chromebook heeft maar liefst 4 GB! Dit heeft bijvoorbeeld als voordeel dat er meer tabbladen tegelijk in de Chrome browser open kunnen staan. Verder beschikt deze Chromebook over 32 GB opslag geheugen. Dat lijkt weinig maar er je kunt dit geheugen het beste vergelijken met het opslaggeheugen van een tablet die vaak ook niet meer (of zelfs minder) heeft en daar ook prima mee uit de voeten kan. Een Chromebook hoeft immers niet veel bestanden op te slaan aangezien het meeste direct in de cloud (op internet) verwerkt wordt. Er zijn overigens Chromebooks die maar over 16 GB beschikken. Verder heeft dit Chromebook nog een webcam en is het uitgerust met snelle USB 3.0 poorten en Bluetooth. Tot slot: de WiFi adapter is van de nieuwste AC generatie wat in de praktijk snelheden tussen de 1.7Gbps en 2.5Gbps mogelijk maakt. De inmiddels verouderde 802.11n standaard, kon maximaal 600Mbps halen.

De prijs van dit prachtige Chromebook is slechts:

inclusief BTW

thuisbezorgd + DATA overzetten € 349,- BESTEL NU

Lees meer...

Windows XP gezond en wel in 2017!

Na 12 jaar eindigde de ondersteuning voor Windows XP op 8 april 2014. Microsoft zou geen beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer bieden voor dit besturingssysteem. Klanten van Microsoft werd aangeraden over te stappen naar een modern besturingssysteem. Want zonder de updates die de gaten in de beveiliging moeten dichten, zou het besturingssysteem een ‘gatenkaas’ voor virussen, malware, spyware en hackers worden.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en is het marktaandeel van Windows XP gezakt naar iets meer dan 5% (in april 2014 was het nog een kleine 20%). Dit roept direct de vraag op hoe dit besturingssysteem nog altijd weet te overleven. Ter vergelijking: Windows Vista en Windows 8 hebben samen (!) nog slechts een marktaandeel van 3%.

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig, diverse bedrijven en overheden die nog Windows XP computers in gebruik hebben betalen Microsoft voor de updates. De reden dat ze dit doen, is vanwege de extra kosten die de overstap naar een nieuw besturingssysteem met zich meebrengt. Het blijkt dan goedkoper te zijn om Microsoft voor een verlengde ondersteuning van een aantal jaar te betalen. Die extra kosten worden o.a. veroorzaakt doordat de software die bij bedrijven of overheden in gebruik is, niet zonder aanpassing werkend te krijgen is op een modern besturingssysteem.

Dit laatste kan ook voor u een reden zijn om die oude Windows XP computer opnieuw leven in te blazen. Misschien dat u nog programma’s heeft, waar u met veel plezier gebruik van heeft gemaakt, maar die niet meer willen draaien op Windows 10. Nog mooier zou natuurlijk zijn, als u uw XP computer weer als een volwaardige computer zou kunnen gebruiken! Dit kan natuurlijk niet zonder internet en om dit mogelijk te maken moet de computer aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het besturingssysteem moet weer updates krijgen, zodat gaten in de beveiliging weer gedicht worden.
  • Voor de beveiliging tegen virussen, malware, spyware, etc. : een volledig actuele virusscanner.
  • Om veilig over het internet te surfen: een volledig actuele internet browser.
Lees meer...

De superieure beveiliging van een Chromebook

Een Chromebook herbergt een briljant stukje techniek, genaamd Chrome OS, dat een ongekende beveiliging tegen malware, ransomware, virussen, spam en hackers biedt. Chrome OS is een heel klein besturingssysteem dat in feite regelrecht opstart in een aangepaste versie van de Chrome internet browser van Google. In tegenstelling tot Windows dat is ontworpen in een tijd dat er nog geen internet was en alle software dus op de computer zelf geïnstalleerd en uitgevoerd moest worden, is Chrome OS gebouwd op de gedachte dat het internet centraal staat en de computer die op het internet is aangesloten slechts een ‘portal’ is, oftewel een toegangspoort tot het internet. Als gevolg hiervan stonden bij het ontwerp de beveiliging en het gebruiksgemak ten aanzien van het internet centraal. Dit resulteerde in een naadloze interactie met het internet. Zo hoeft u niet na te denken over waar u bestanden bewerkt of bewaart, zoals in Windows waar u keer op keer de keuze moet maken of u de bestanden online (op internet) of offline (lokaal op de computer) wilt bewaren. In Chrome OS wordt er altijd vanuit gegaan dat dit op internet gebeurd. Dit uitgangspunt biedt enorme voordelen voor uw manier van werken en rekent af met de grootste ergernissen die we kennen uit de wereld van Windows, namelijk:

  • Het drukken op de ‘save’ knop om het bestand te bewaren
  • Het maken van een back-up
  • Nadenken over de ‘save’ locatie, m.a.w. de locatie waar u het bestand opslaat
Lees meer...